Toveren met kaarten

Disneyparken hebben trouwe, schare fans. De meeste van hen beschikken over een prijzig abonnement. In Walt Disney World hebben ze vermakelijke bezigheidstherapie gevonden voor de steeds terugkerende bezoeker: een interactief spel in het Magic Kingdom, zeg maar het Disneyland Park van Walt Disney World, getiteld Sorcerers Of The Magic Kingdom.

In de brandweerkazerne van Main Street, een smal houten gebouw naast City Hall, kan iedere bezoeker dagelijks een zakje speelkaarten halen – gratis notabene! Om misbruik te voorkomen wordt je Magic Band met daarop je toegangsticket of abonnement gescand. In ieder zakje zitten vier kaarten, met daarop telkens een afbeelding van een Disneypersonage. Elk personage beschikt over vaardigheidspunten, al spelen die in het parkspel geen rol.

Ook Sorcerers heeft een attractieposter.

Ga je voor het eerst een zakje kaarten halen, dan krijg je er een plattegrond bij. Op de kaart staat een mooie inkttekening van de verschillende landen van het Magic Kingdom. In ieder land staan vaagweg een aantal locaties aangeduid, waaronder ook jouw startlocatie. Op deze plekken kan je interactieve schermen vinden, vaak mooi weggewerkt in de omgeving. Scan er jouw Magic Band en het scherm komt tot leven. De tovenaar Merlin uit The Sword And The Stone spreekt je toe. Hij heeft jouw hulp nodig bij het uitschakelen van Disneyschurken. Dit doe je door één of meerdere van je speelkaarten richting het scherm te houden, waarna het afgebeelde personage naar het scherm wordt ‘getransporteerd’. De vijand wordt vervolgens verjaagd. Na een komisch stukje animatie word je doorverwezen naar het volgende scherm.

Het treinstation was mijn startlocatie in Main Street.

Dit spel is leuk omwille van drie redenen. Allereerst is er het verzamelaspect. Er ging geen Magic Kingdom dag voorbij of ik moest een zakje kaarten hebben! De inhoud is willekeurig, dus net als bij stickerboeken zal je moeten ruilen wil je een complete collectie bemachtigen. Ten tweede is er de zoektocht. Met de plattegrond in de hand en een wat vage visuele hint van Merlin op het vorige scherm moet je op zoek gaan naar jouw volgende uitdaging. Aangezien de schermen mooi zijn weggewerkt in hun omgeving (bijvoorbeeld in een etalage of deurraam) is het niet altijd eenvoudig ze te vinden. Als laatste is er het interactieve element. Dat je kaartpersonage tot leven komt en een aanval uitvoert is leuk om te zien.

Je kiest het personage wiens aanval je het liefste wil zien.

Sorcerers Of The Magic Kingdom heeft vanwege zijn populariteit heel wat navolging gekregen. In Adventureland heeft Pirates Of The Caribbean een eigen versie. Met hulp van een schattenkaart moet je op zoek naar interactieve decors. In Epcot kan je dan weer het spel Agent P’s World Showcase Adventure spelen, een gelijkaardige zoektocht waarbij je geen gebruik maakt van kaarten maar wel van je telefoon. Ook hier staan beweegbare decors verhuld tot iemand ze met de juiste druk op de knop in beweging brengt.

In Frontierland heeft Pocahontas hulp nodig.

Ik speelde Sorcerers Of The Magic Kingdom tijdens mijn laatste dag in Magic Kingdom, nadat ik alle attracties al twee of drie keer had gedaan. Het was een leuke voormiddag die mij langs alle hoekjes en doodlopende straatjes van het park bracht. Het spel wist mij moeiteloos uren te boeien. Ga je zelf naar Walt Disney World en wil je graag eens iets nieuws proberen, dan is Sorcerers Of The Magic Kingdom zeker een aanrader. En zelfs al heb je geen interesse in het spel, haal zeker wel een zakje gratis kaarten – het zijn fraaie souvenirs!

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.