Cupcakehype

Eind april bezocht ik voor het eerst Walt Disney World. Het is het derde Disney vakantieverblijf dat ik kan afvinken, na het originele Disneyland in Anaheim en – uiteraard – Parijs. Hoewel dit blog werd opgericht om Disneyland Paris te bespreken, laat ik de komende weken en maanden Florida aan bod komen, inclusief uitstapjes naar Universal Studios en Seaworld. Laat ik met iets ludieks beginnen: de cupcakehype, die ook langzaam de weg naar Disneyland Paris vindt.

In Walt Disney World krijg je met een Disney Dining Plan (vooraf betaalde maaltijden; later meer hierover) per dag twee Snack Credits. Deze kan je vrij besteden aan drank, snoepzakjes, een stuk fruit,… Wie meer waar voor zijn geld wil, doet er beter aan een punt uit te geven aan één van de vele creatieve en smakelijke cupcakes. Je vindt ze overal, in alle parken en resorts. Zoals de foto’s bewijzen, komen ze in alle kleuren en smaken. Zijn ze niet fotogeniek?

Naar onze Europese normen hebben de cupcakes meer weg van halve taart; zo groot zijn ze. Bovenaan zijn ze overladen met botercrème. Aan suikers geen gebrek! De crème maakt de cupcakes best zwaar. Na dit tussendoortje heb je even geen honger meer.

Een terugkerend decoratief element is een chocoladen vormpje of figuurtje. Dit is vaak een knipoog naar de locatie van verkoop. Zo heeft een cupcake met Oreo-smaak in Contempo Café in het Contemporary Resort een monorail uit witte chocolade. Terwijl je aanschuift aan de kassa rijdt een échte monorail hoog boven je voorbij.

De Amerikaanse stad New Orleans is dan weer de thuishaven van Tiana uit Princess And The Frog. Niet verwonderlijk dus dat zij op één van vele cupcakes van Port Orleans prijkt.

Er gaat geen speciaal moment of evenement voorbij of er wordt wel een cupcake voor bedacht. Terwijl ik er was, eind april, vierde Animal Kingdom het twintigjarig bestaan. Er waren twee tijdelijke cupcakes beschikbaar waarvan je hieronder eentje kunt zien: een eetbare Tree Of Life. En smaken dat het deed!

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.