Een inventief ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En toch, tijdens een Disneyland-vakantie is het altijd afwegen. Ga je voor een uitgebreid ontbijt, slaap je uit (het is tenslotte vakantie) of maak je gebruik van de vroege uren om attracties te doen zonder ellenlange wachttijden?

Tot vorig jaar was het voor mij eenvoudig. Sliep ik in Santa Fe of Cheyenne, dan liet ik het hotelontbijt voor wat het was. Het ontbijtbuffet was altijd ondermaats en het was er vaak onaangenaam druk. Aanschuiven voor een attractie is geen ramp, maar voor het ontbijt wel! Overnachtte ik in Sequoia Lodge, Newport Bay Club, Hotel New York, dan nam ik wel uitgebreid de tijd. Een Engels ontbijt, inclusief roerei, gebakken spek en boontjes – hemels!

Het Disneyland Hotel ontbijt bij Inventions.

Een recente Disney-besparingsoperatie heeft het gratis ontbijt uit arrangement-prijzen geschrapt. Er is gelukkig wel een positieve keerzijde aan deze negatieve trend: de buffetten zijn in zowat alle hotels (behalve New York en Disneyland Hotel – die hadden sowieso al een luxueus aanbod) uitgebreid en verbetert. Zelfs Santa Fe en Cheyenne worden zo weer interessant. Je moet er nu wel geld voor op tafel leggen, maar de prijzen zijn niet exuberant, en je kan altijd gebruikmaken van je abonneekorting indien je over een jaarkaart beschikt. Concreet: de prijzen variëren van een tiental euro bij Santa Fe tot 25 euro in het Disneyland Hotel.

Alles om zelf een heerlijk Engels ontbijt te maken.
De eerste van twee ruimtes in Inventions.
Een zeppelin aan het plafond.

Vorige maand ging ik doordeweeks ontbijten in het Disneyland Hotel. Ik had er geen kamer, maar dat is geen vereiste om er te mogen ontbijten. Dat kon vroeger, toen het ontbijt nog gratis was, ook al, maar niemand deed het. 
Voor het ontbijt worden beide hotelrestaurants ingezet, zowel Inventions als California Grill. Ze grenzen aan elkaar. Je kan dus makkelijk van het ene naar het andere restaurant wandelen. Uiteraard is het ontbijt identiek, alleen de setting is anders.
Ik krijg een tafel in Inventions, recht tegenover het buffet. Het restaurant straalt, precies als de publieke ruimtes en de kamers van het Disneyland Hotel, statigheid en luxe uit. Verwacht geen moderne toetsen, alles is gemodelleerd naar de victoriaanse tijd. Denk aan zwaar, houten meubilair, veel steen en details uit staal. California Grill is wat verfijnder. Het restaurant heeft een lichter kleurenpalet, gordijntjes voor de ramen, behang met een fijn bloemenmotief en een grote, kristallen kroonluchter in het midden van de eetzaal. 
Inventions draagt mijn voorkeur uit, met name door de late twintigste-eeuwse decoraties. Aan het plafond hangen modeluitvoeringen van recente uitvindingen, aan de muren hangen wetenschaps- en sportartikelen en her en der staan rekwisieten verspreid, zoals een authentieke winkelkassa, trein- en modelboten en sportartikelen. Het loont zeker de moeite om na het ontbijt een ommetje te maken en na je maag ook je ogen de kost te geven.

De tweede zaal is ruimer.
Detailfoto.

Aan de linkerkant van de eerste van twee eetzalen wordt het buffet uitgestald. Deze attractieve presentatie geeft je meteen een hongergevoel. Er is een gedeelte met koude en warme gerechten, een dranken-buffet en een broodjeshoek. In het vlaggenschip van de hotels kom je niets tekort: alles is beschikbaar. Zoete producten (croissants en andere broodjes, brioches, yoghurt, ontbijtgranen, vers fruit, enz.), hartige producten (zalm, vleeswaren, kaas en toastjes) en dranken als smoothies, vruchtensappen en warme dranken liggen er voor het grijpen. De kwaliteit is meer dan behoorlijk. Heb je, net zoals ik, een tafel in de buffetruimte, dan kan het op piekmomenten ongezellig druk worden. Heb je het liever wat rustiger, vraag dan een tafel in California Grill, waar het buffet in een aparte ruimte is opgesteld.

Een ingekaderd sportartikel tegen de muur.

Voor 25 euro ga je er niet elke dag langs, maar de combinatie van uitgebreid ontbijt en interessant interieur maakte het de moeite waard. Heb je altijd al bij Inventions of California Grill willen dineren, is dit bovendien de goedkoopste optie. Lunch of avondeten zijn prijziger.


Reisverslagen, beeldreportages, nieuws,… In de rubriek Reportage komen alle aspecten van Disneyland Paris aan bod.

2 gedachten over “Een inventief ontbijt

 1. Hallo,

  Ik kwam op jouw website via mijn collega Liesbet.
  Toffe site! Wat ik nog niet tegenkwam is tips over hoe je ernaartoe reist. Wij gaan binnen enkele weken naar Parijs en twijfelden of we bvb met auto, TGV of IZY (stopt volgens mij daar niet) naar Disneyland zouden gaan. Hoe doe jij dit meestal?

  1. Ik ga altijd met de trein. Vanuit Brussel-Zuid neem je de TGV die midden in het Resort stopt; praktischer kan niet. Je bent dan een tweetal uur onderweg. Treintickets hebben geen vaste prijs – hoe meer vraag, hoe duurder de tickets. Je kan dus maar beter vroeg online boeken (maand of drie op voorhand is het beste). Een Thalys kan ook (en is vaak wat goedkoper), maar dan moet je afstappen in Parijs en dan nog een lokale trein nemen naar Disney. Vind ik zelf een beetje te veel gedoe.

   Ga je met je gezin of familie, dan is de auto goedkoper. Je hebt met de wagen ook wat meer vrijheid naar aankomst en vertrek toe.

   Het is dus een afweging tussen prijs en gemak. De ene kiest voor de wagen, de andere voor de trein.

   Ohja, doe de groetjes aan Liesbet! :)

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.