De bron van Agrabah

Deze foto is verre van perfect. De scherpte is fout, die had op de waterstraal moeten liggen. Mislukt dus, zou je kunnen zeggen. En toch is het mijn favoriete foto van mijn Disney-verblijf afgelopen maand. 

De foto is genomen juist voorbij de Adventureland toegangspoort, met het poortgebouw als achter- en een waterkraan prominent in de voorgrond. Het is het enige scherpe object in het beeld. Toch slaagt de achtergrond er in om met de aandacht te gaan lopen. De blauwe lichtjes fonkelen en trekken zo alle aandacht naar hun toe.

Het entreegedeelte van Adventureland, ook wel Agrabah genoemd (naar de stad uit de animatieklassieker Aladdin), is een juweeltje. De felle kleuren, de hoeveelheid aan vormen en texturen, de brandende toortsen en muurschilderingen,… ze vormen samen een fraai geheel. Blikvanger is een grote kroonluchter, waarvan de lampen met blauw glas zijn omhuld. Het zijn deze lampen die de fonkelende lichtjes vormen.

Klik op de foto voor een versie in hoge resolutie. Gebruik de rechtermuisfunctie om de afbeelding op te slaan als schermachtergrond.

In de rubriek Behang ben je aan het juiste adres voor een mooie, nieuwe achtergrond voor jouw bureaublad en/of andere schermen.

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.