T – 328, een WDW reisverhaal

Elk Disney-resort heeft zo zijn troef. Disneyland Resort, ontsproten uit Walt’s brein, is het authentiekst. Het is het enige resort waar ome Walt zelf heeft rondgewandeld. Tokyo Disney Resort heeft met Tokyo DisneySea het mooiste park ter wereld. Hong Kong Disney Resort en Shanghai Disney Resort zijn nieuwer, moderner en bieden unieke belevingen aan met hulp van geavanceerde technieken. Disneyland Parijs heeft op zijn beurt het mooiste en best ontworpen Disneyland Park. Blijft er één resort over: Walt Disney World. Het tweede Disney Resort ter wereld heeft een troef waarmee het alle andere Disney-bestemming overklast: het is het grootst. Nergens krijg je zoveel Disney voor jouw vakantiedollar of -euro. Het is dan ook bestemming nummer één voor pretparkfans: je krijgt niet alleen vier gevarieerde Disney-parken voorgeschoteld, er zijn ook twee waterparken (om over de concurrerende buurtparken nog maar te zwijgen). Kortom: hier moet je als Disney-fan minstens één keer in je leven naartoe. En laat dat precies zijn wat ik volgend jaar ga doen.

Het is een lange bevalling geweest. De eerste keer dat ik overwoog om Disney World te bezoeken was in 2011. Het werd uiteindelijk een rondreis door West-Amerika, met o.a. een bezoek aan Disneyland Resort en het Walt Disney Family Museum in San Francisco. Opnieuw thuis werd Disney World op de lange baan geschoven, maar volgend jaar komt het er echt van. Sterker nog, de vlucht en het verblijf zijn al geboekt! Eind april, begin mei verblijf ik 18 dagen in Port Orleans Resort: French Quarter. Het idee is om via dit blog een dagboek bij te houden, zodat jullie op de hoogte blijven van mijn Amerikaans avontuur. De komende maanden (het vertrek laat tenslotte nog een jaar op zich wachten) deel ik mijn voorbereiding: waarom die periode, waarom 18 dagen, waarom Port Orleans, waarom een upgrade naar een Dining Plan, hoe deel ik mijn dagen in,… Met een beetje geluk is het jaar zo om!

Een vintage WDW-postkaart uit 1971.

DLRP Gids gaat naar Walt Disney World! De laatste weetjes en updates lees je in deze rubriek. Zelf reisplannen? Laat het ons zeker weten. 

4 gedachten over “T – 328, een WDW reisverhaal

  1. Jeetje wat gaaf en wat gun ik dit jou. Ik ga heerlijk meegenieten van jouw reis. Ooit hoop ik ook samen met mijn man heen te gaan. De beroemde bucketlijst, je kent het wel.
    Veel plezier met de voorbereidingen en natuurlijk straks de reis.

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.