Star Sisser

Season Of The Force deed wat het moest doen, bezoekers lokken tijdens de rustigste maanden van het jaar: januari, februari en maart. Beter nog: het bracht nieuwe bezoekers naar het resort, en zorgde dus niet alleen voor een betere spreiding tussen de twee parken onderling. Vraag is alleen, gaan alle bezoekers ook tevreden naar huis? Maakte Season Of The Force de verwachtingen waar?

Het antwoord is neen. Bezoek je een plaatselijke Star Wars fanclubdag, dan zal je meer personages ontmoeten, meer fotomomenten scoren en meer Star Wars sfeer beleven. Maar wat was er dan wel, en waar schoot het te kort?

Allereerst de locatie. Walt Disney Studios Park heeft geen bestaande Star Wars attracties of decoraties. Disneyland Park wel, al waren die gedurende de eerste maanden van het jaar grotendeels gesloten of buiten werking. Voor Season Of The Force moest er dus worden gebouwd, en dat resulteerde in een groot podium en lichttorens met minimale decoraties op het plein tussen Cinémagique en Tower Of Terror. Het viel in het oog, maar niet in positieve zin.


Op het podium werd meermaals per dag een korte show opgevoerd, getiteld A Galaxy Far, Far Away, afwisselend in het Frans en Engels. De show bestond louter uit een stoet van personages, afgewisseld met beelden op groot scherm. Meer dan paraderen en zwaaien (of in geval van slechterik Darth Maul flikflaks en salto’s) deden de personages niet.
’s Avonds, na een allesbehalve indrukwekkende optocht van Stormtroopers, volgde opnieuw een show op datzelfde podium, met op de achtergrond projecties op Hollywood Tower Hotel. Als toetje waren er ook vuurwerk en lasers. Deze projectieshow was zonder twijfel het hoogtepunt van Season Of The Force. De lange voorstelling had veel hoogtepunten, aangedreven door de prachtige orkestrale Star Wars muziek. Alle films passeerden de revue, van de originele trilogie tot de nieuwste releases. Wat er gelijktijdig op het podium afspeelde, was van minder niveau. Weer dezelfde rits personages, die bijna dezelfde, trieste choreografie uitvoerden als tijdens de kleinere shows overdag.

Voor de rest waren er gedurende de dag korte fotomomenten met Stormtroppers – en dat was het dan wel een beetje. Er was geen volwaardige parade, een select clubje personages, geen uitbundige decoraties. Star Wars fans worden deze zomer beter bediend, als Discoveryland is getransformeerd tot een onofficieel Star Wars land. Het aanbod bestaat dan uit twee attracties: de vernieuwde 3D Star Tours en Star Wars Hyperspace Mountain (de vernieuwde Space Mountain). Daarnaast zijn er ook de ontmoetingslocatie Starport (in de omgebouwde Start Traders winkel), een Star Wars filmvoorstelling in Discoveryland Theater (ter vervanging van Disney And Pixar Short Film Festival) en natuurlijk Jedi Academy, de show waarin kinderen zich voor een halfuurtje een heuse Jedi wanen.


Reisverslagen, beeldreportages, nieuws,… In de rubriek Reportage komen alle aspecten van Disneyland Paris aan bod. 

Laat van je horen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.